Eidstendahl.com

Nettside om musikkgruppen Eidsten Dahl og norsk annen norsk musikk

Christiane Eidsten Dahl

Christiane Eidsten Dahl er en norsk fiolinist som fremfører stykker innen både moderne og barokk stil. Christiane er oppvokst i Drammen og er yngst av de tre søsknene som utgjør Eidsten Dahl trio. Christiane bor og jobber i dag i London. Christiane er uteksaminert fra Barratt Due Institute of Music i Oslo, etter å ha fullført sin grunnskole i Performing Violin under prof. Geir Inge Lotsberg. Etter å ha mottatt TICON-stipendiet fra hjembyen Drammen, flyttet Christiane til London for å studere under prof. David Takeno ved Guildhall School of Music and Drama i 2010.

 

Konserter og innspillinger

Christiane opptrer jevnlig med Academy of Ancient Music, Orchestra of The Age of Enlightenment, Classical Opera, Trondheim Barokk og Barokkanerne. I januar 2017 vant hun Trondheim Unge Barokk musikeres solistkonkurranse. I høstsesongen 2014 opptrådte Christiane som førstefiolinist sammen med det prisvinnende ensemblet La Serenissima. Hun spilte inn sitt første album i 2014 sammen med Academy of Ancient Music. På det kritikerroste albumet tolker de Bachs verk “Matthew Passion”. Året etter spilte hun en viktig rolle på La Serenissima album av Vivaldis “Seasons medi”. Christiane har opptrådt over hele verden og har blant annet opptrådt ved Wigmore Hall, Royal Albert Hall, Musikverein Wien, Concertgebouw i Amsterdam og Cite de la Musique Paris. Hun har også turnert i land som Kina, Brasil. Colombia og det meste av Europa med orkestre som Orchestra of the Age of Enlightenment, Trondheim Barokk, Academy of Ancient Music og Oslo Camerata.

 

Kammermusikk

Som en lidenskapelig kammermusiker spiller Christiane til daglig i den Londonbaserte horntrioen kalt Trio SOL. Her spiller hun sammen med David Horwich på horn og Chad Vindin på piano. Christiane er også periodisk medlem av Royal Baroque og Istante Baroque, i tillegg til Eidsten Dahl trio i Norge hvor hun spiller med sine søsken.

 

Trio Sol

Trio sol ble dannet i 2012 av tidligere medlemmer fra Southbank Sinfonia som alle delte en lidenskap for kammermusikk. Trio Sol har alltid vært inspirert av å i stor grad utforske den utilgjengelige kombinasjonen av instrumenter på verker av Brahms og Bach. Trioen har de siste årene fått strålende kritikk for deres arbeid, hvor de tolker stykkene utelukkende ved hjelp av horn, fiolin og piano. Trio Sol har aldri vært redd for å utforske nye nyanser i musikken og selv om det i starten var en rekke negative røster, har deres arbeid de senere årene vokst seg frem til et meget levedyktig, spennende og innovativt alternativ til de mer vanlige pianotrioene man ofte finner innen klassisk og barokk.
   
Trio sol har opptrådt ved Den Norsk Opera i Oslo, ved Leeds University og Woodford i London. Medlemmene har alle en variert og bred bakgrunn fra kammermusikk og alle har de en rekke store internasjonale opptredener på sin CV. Trioen har jobbet tett sammen med Michael Dussek med ulike ytelsesteknikker og utforsker alltid nye mulighetene for å modernisere repertoaret deres.

 

Royal Baroque

Royal Baroque er en av Christiane Eidsten Dahls store lidenskaper, men med medlemmer fra både Finland, Norge, Hellas, Polen og Storbritannia er det begrenset hvor ofte hele ensemblet kan møtes. Medlemmene møttes under studier ved Royal Baroque på Guildhall School of Music and Drama i London i 2010. Sammen dannet de Royal Baroque for å utforske den brede nåværende innflytelse av barokken. Gruppens repertoar strekker seg fra tidlig italiensk til nasjonale stiler av engelsk, fransk og tyske verker. Alle medlemmene er multi-instrumentalister og det er kombinasjonen av deres samlede erfaring og enorme musikalske spekter som har gjort at flere har omtalt dem som et av de framtidige store ensemblene i verden. Royal Baroque har opptrådt på en rekke av Londons arenaer, sist på London Handel Festival med Anna Starushkevych.

Privacy Policy