Eidstendahl.com

Nettside om musikkgruppen Eidsten Dahl og norsk annen norsk musikk

NetEnt Rock

Populærmusikk har spilt en sentral rolle i våre liv siden 1950-tallet. Det som en gang ble omtalt som djevelens musikk, spilles i dag på offentlige radiostasjoner døgnet rundt og selv de mest ekstreme live-opptredener slipper til i beste sendetid, selv på statlige tv-kanaler som NRK. Verden har endret seg mye siden Elvis’ hoftevrikking ble bannlyst da det kunne gjøre unge piker gravide og sende unge menn rett til helvete.

 

Musikk er med oss overalt og vi har alle en eller flere sanger som vi forbinder med bestemte hendelser i livet. Være det seg vår første kjærlighet, vårt første barn, bryllup, begravelser eller bare generelt gode dager tilbrakt sammen med venner og de vi er glade i. Musikk beskriver samfunnet vårt og ser man tilbake til rockens tidlige dager, er musikk et fenomenalt medium som bevarer vår historie for generasjonene som kommer. De største artistene etterlater seg dype spor og deres musikk vil for alltid være med oss i ulike medier. Den beste musikken kjenner ingen grenser og den brukes i både filmer, tv-program, reklame og ikke minst spilleautomater og ulike dataspill.

 

Selskapene som utvikler spill til de beste nettcasinoene har i gjennom en årrekke funnet inspirasjon fra våre største musikere, men det er ingen som har gjort det helt slik den svenske utvikleren NetEnt gjorde i 2016 da de lanserte den første automaten i serien de hadde gitt navnet NetEnt Rock.

 

Guns N Roses

2016 markerte NetEnts 20-årsjubileum som spillutvikler og Guns N Roses’ 30-årsjubileum som band. Det var den perfekte anledningen til å hedre et av verdens største band gjennom tidene. Automaten er som en tidskapsel av 1980-tallet, med fenomenal grafikk og gir spilleren selv muligheten til å velge selv mellom flere av bandets største hits. Automaten er av mange ansett som den beste automaten innen denne sjangeren noen gang og NetEnt ble selv meget så passende hedret med prisen for årets beste spilleautomat samme året.

 

Jimi Hendrix

Da NetEnt bestemte seg for å utvikle en serie med automater som hedret de største innen rocken, var det ikke mulig å komme unna gitarhelten Jimi Hendrix. Hendrix er trolig den aller største artisten gjennom tidene og han preget rocken på 1960-tallet mer enn noen andre. Selv om hans karriere som verdenskjent gitarist og låtskriver bare varte i fire år, gjorde han mer for musikken enn noen andre har klart. Hendrix har inspirert tusenvis av gitarister og hans musikk vil for alltid være med oss. Takket være NetEnt, også i form av en spilleautomat. Automaten er et psykedelisk angrep på alle sanser og NetEnt lykkes utrolig godt med å fange Jimis ånd for nye generasjoner.

 

Motörhead

Den siste automaten i NetEnts trilogi, er Motörhead-automaten, som er basert på det engelske bandet som av mange anses som en forgjenger til “den nye bølgen” av britiske metalband som kom på 1980-tallet. Motörhead ble dannet i 1975 av bassist, sanger og låtskriver Ian Fraser “Lemmy” Kilmister. Han var det eneste faste medlemmet gjennom bandets 40 år lange historie. Han hadde med seg en rekke musikere gjennom årene, men det er gjerne tiden med “Fast” Eddie Clarke på gitar og Phil “Philthy Animal” Taylor på trommer, som av fans anses som det egentlige Motörhead. Automaten blir av mange beskrevet som et mesterverk og med låter som No Sleep til Hammersmith og Ace of Spades hamrende i bakgrunn, er det en sann nytelse å drømme seg bort med den perfekte kombinasjonen av spill og musikk.

 

Automaten ble dessverre ikke ferdig før Lemmy hadde forlatt oss. Faktisk la alle de originale medlemmene av bandet inn årene i løpet av bare 16 måneder. Først var det Fast Eddie som takket for seg, før Lemmy selv tok kveld, og bare noen måneder senere var et stort kapittel innen rocken over da det ble kjent at Phil “Philthy Animal” hadde traktert trommene for siste gang.

Privacy Policy