Eidstendahl.com

Nettside om musikkgruppen Eidsten Dahl og norsk annen norsk musikk

Om Eidsten Dahl

Eidsten Dahl er en norsk trio fra Oslo som ble startet i 2000. Trioen spiller musikk som best kan forklares som en blanding av klassisk musikk og jazz, basert på norske og europeiske tradisjoner, med tydelige innspirasjon fra utøvere og komponister som Jan Garbarek, Edvard Grieg, Igor Stravinskij, Ole Bull og Claude Debussy. Medlemmer av trioen er søsknene Caroline Eidsten Dahl, som har blokkfløyte som sitt hovedinstrument. Anders Eidsten Dahl, som er utdannet innen klassisk musikk med orgel som hovedinstrument, og Christiane Eidsten Dahl på fiolin.

 

Historien

Musikken trioen fremfører komponeres i stor grad av Anders Eidsten Dahl, men Christiane Eidsten Dahl står også bak en rekke av trioens verk. Musikken strekker seg fra moderne klassiske symfoniske dikt for piano, kontrabass og trommer, til jazz med en barokk tilnærming. Eidsten Dahl var husorkester på Den Norske Filmfestivalen i 2008 hvor de fremførte et bestillingsverk før verdenspremieren av filmen “Den Norske Revejakta”. Musikerne er alle fra Drammen og selv om de alle startet med musikk i en ung alder, var det først i 2000 at de tre kom sammen om prosjektet Eidsten Dahl trio. Trioens første offisielle konsert var i konsertsalen på Festiviteten i Haugesund. Eidsten Dahl trio har gjennom de siste årene etablert en trofast tilhengerskare i kraft av deres egenartede evne til å kombinere elementer fra jazz og klassisk musikk. Alle tre medlemmene har i tillegg til Eidsten Dahl trio, en rekke soloprosjekter og de bor både i Norge og utlandet, så det er ikke ofte man får sett de tre opptre sammen. Det var storebror Anders Eidsten Dahl som var initiativtaker til trioen. Trioen spilte sammen i en årrekke og fikk ikke platekontrakt før i 2007, men det var ikke direkte grunnet liten interesse fra plateselskapene. Det handlet like mye om at medlemmene hadde travle karriere på hver sin kant. Da alle tre endelig klarte å frigjøre tid i sin travle hverdag, startet de arbeidet med det som skulle bli deres debutalbum i 2007.

 

To Glass-perioden

I perioden fra 2004 til 2005 var Eidsten Dahl trioen mer eller mindre å regne som husband på jazzklubben “To Glass” i Oslo. I denne perioden arbeidet alle medlemmene med ulike prosjekter i Norge og Oslo, og oppdraget var en unik mulighet for dem til å teste ut sin nye musikk på et lydhørt publikum hver eneste uke. Trioen har siden uttalt at perioden som husband på To Glass var helt avgjørende for at de skulle få utviklet sin egen særegne sound.

 

Miloud Guiderk

De første årene spilte Eidsten Dahl trio stort sett for mindre publikum på scener som To Glass og lignende. Trioen var ennå ikke der at de hadde mulighet, eller visste med sikkerhet, at prosjektet var noe de ville gå videre med. Det var før de møtte Miloud Guiderk, da han overvar en konsert med dem på nettopp To Glass i Oslo og umiddelbart innså at trioen fortjente et langt større publikum. Miloud Guiderk er en norsk-marokkansk impresario og primus motor bak musikkscenen Cosmopolite i Oslo. Han overtalte trioen til å opptre på Cosmopolite i tre måneder sommeren 2006. Dette oppdraget og det faktum at det lot trioen spille sammen flere dager i uken, la grunnlaget for at de ble tilbudt og takket ja til platekontrakt med NorCD. I januar 2007 møttes hele trioen, Miloud Guiderk og produsent Jan Erik Kongsaker i Rainbow Studio i Oslo for å starte arbeidet med deres debutalbum “Tre E Dahl”. I februar 2008 kom debutalbumet i butikkhyllene og albumet høstet lovord fra en enstemmig musikkpresse. Trioen la samme år ut på en lanseringsturné som så dem spille over store deler av Norge, samt flere opptredner i Sverige og to konserter i London, England. Oktober samme år skrev de under kontrakt med den tyske agenten Birgit Nixdorf, som siden har vært deres manager.

Privacy Policy